En uke etter operasjon

Det leges og klør

 

Heisann. Skulle jo komme med en oppdatering, men nope, det uteble gett.. Men nå kommer det.

Onsdag fikk jeg beskjed om at jeg skulle opereres dagen etter, torsdags morning, men det kom inn akutt på akutt og det må de ta se av først, så jeg satt og venta og venta. Værste jeg veit er jo å vente. Man faster jo og når det begynner å nærme seg 15 timer uten noe som helst flytende i munn, så kjenner jeg på lunta at den er kort. Ikke kaffe på morran eller noen ting.
Men torsdags kveld så endelig så kjørte de meg ned, og slang meg på borde og gjorde sitt. De vekte meg og jeg strigrein, og sier “få meg opp av senga, få meg opp av seng, jeg må stå nååå” Ryggen hadde låst seg så inni hampen at det var så smertefullt. Operasjonslegen i sjokk sier at ” jeg får ikke deg opp nå” og jeg sier ” Jeg mååå opp nå”. 4 stk var de, og klarte å få meg opp på bena, og jeg står på plassen og knekker opp ryggen, beveger bena så de er i gang og ryggen. Operasjonslegen i sjokk og sier, ” jeg har aldri sett at noen bruker 20 sek etter operasjon er så sjapt på bena” Jo nå så sa jeg. Hakke vurdert å gjøre noe med den ryggen sier`n. Nei fått 50/50 på at jeg kan havne i rullestol så det tørr jeg ikke. Og det skjønte han godt.
Så ble jo der nede litt da får å våkne, men det var jeg jo så de ringte opp og sa at jeg kunne bli henta, fikk ikke lov til å gå sjøl, selv om det var det jeg håpet på. Men men oppe i 7 etg igjen og på detta kjedelige rommet, så kommer det en ung herremann av en sykepleier og spørr om jeg vil ha noe..  Ja takk 2 knekkebrød med gulost og ett glass vann, fikk ikke lov til å drikke kaffe etter operasjon.. Makan til frekkhet.. Hahaha. Han kommer inn.. skulle du ha smør?
2 knekkebrød med gulost sier jeg igjen… Du kunne jo ha sagt at du ikke skulle ha smør.. Jeg gjentar og dette er 3dje gang jeg sier det.. 2 knekkebrød med gulost og ett glass med vann… litt sur så snur han på hæla og kommer tilbake med 2 knekkebrød med gulost og ett glass vann, de knekkebrøda slang han bare på bordet, så sier jeg takk, håper jeg ikke ser deg igjen.. Ja jeg blir litt grinete når det kommer en gutt med gangster holdning inn og ikke hører hva jeg sier..
Spiste og nøyt de knekkebrøda, men siden det var seint, kl var vel 23 og hu bak gardina sov, ny pasient, så ville jeg jo være stille. Krøsa de knekkebrøda stille…. ikke enkelt men men.
Følte meg litt mørbanka og jeg ville sitte og sove i natt tenkte, men sykepleier som kom inn ville heise ned ryggen, hvor jeg sier at, nei ryggen er helt ødelagt så jeg kan ikke ligge i disse forferdelige senga, la den være. Det er akkurat som de blir sure når man sier noe.
Den natta var laaaaaang, varm og sov nesten ikke i det hele tatt..  – 29 ute men + 35 inne, trodde jeg skulle stryke med. Hu bak gardina hadde sliti hu å, så på morningen kl 6 så åpnet hu vinduet og du dæven døtte det var en fryd å få litt oksygen inn der.
Legebesøket var kjempe hyggelig, jeg fikk reise hjem, og gudskjelov for det, for her skulle jeg ikke værre en dag til.. De kom og bytta plaster på meg for de jeg hadde var full av jodd og blod, og da fikk jeg se at de hadde sydd, ikke brukt stifter. Og gudskjelov så hørte de på meg. Dårlig erfaring med stifter fra før av.. 2 ganger har stifter grodd inn i kroppen på meg, har fortsatt en stift i magen etter keisersnitt, 22 år har den vært der.

Willy kom og henta meg, etter at han har vært hele natta på jobb, og du dæven det var noen som var glad for å se mamma`n sin, her ble det hyling på småunga og de store klarte ikke Willy og holde igjen. Sånn velkomst er koselig.
Hjemme er best assa, kan drikke kaffe når man vil, og trøkke på fjernkontrollen, og neeei digg var det å komme hjem til sitt. Og ikke minst til sin egen bad.
Willy og jeg satt og prata litt før han gikk å la seg i noen timer, skulle jo på jobb igjen i natt, og da satt jeg meg godt til rette i sofaen med Rosin og Obelix ved min side, og der sovnet jeg. Det var digg, man blir så utslitt å værra på sjukehus. Mister liksom litt piffen og den dårlige lufta som er der drar liksom energien totalt ut av kroppen.

Men nå har jeg vært hjemme en uke etter operasjon, utrolig kjedelig og ikke kunne gjøre noen ting egentlig. For man får ikke løfte mer enn 1 kg som noen sier og andre 3kg, og jeg som ser det er snø som må måkes bort her og der, gjør jo litt sånne ting da. Men med forsiktighet, men får kjeft. Ikke får jeg vaska klær og gått med det, for blaute klær veier jo masse.. Assa 6 uker sånn.. Myyy goood.. Men jeg kjenner jo faktisk i magen hvis jeg bærer noe som er litt tungt, og det er ikke helt bra, og setter det raskt fra meg. Men det er så forbanna mye jeg har løst til å gjørra. Men må bare bite tenna sammen. Snart ferdig med ABBA teppet nå, så får vel begynne med ett nytt teppe. Og glo serier og gjørra småting her og der.
Såra klør men gror egentlig greit. Ser litt ut som det kommer en utposing rett under navlen, men følger med på den. Magan føles ut som en påsa som bare henger der. Fortsatt blir det oppblåst uansett hva jeg spiser, så jeg skal prøve no piller for oppblåst mage man tar før ett måltid. Slitsomt og gå sånn stinn hele tiden. Men når man får bruke kroppen igjen på en ordentlig måte så kan det hende det blir borte.

Oppdatering på gamle Amy etter dyrlegebesøk forrige mandag.. Hun er med hjem men hun er full av svulster men hjertet og lungene er det ikke noe bilyder i så hun har ikke noe vondt i det hele tatt. Hun skal få være sammen med oss en stund til, men med en gang man ser smerter, sår på svulstene eller det begynner å væske skal vi komme tilbake. Amy spiser, drikker og er ute i sitt tempo og gjør det hu skal. Hun har det bra ennå.

Ellers så har en av mine beste venninner vært innlagt på sjukehuset oxo, samme sted, og hatt det greit og ikke greit. Vi dro på sånn overraskelses besøk i går, lørdag. Det var koselig.
Gudskjelov så er hun frisk og kom hjem i dag søndag. Fortsatt god bedring <3
Vi tar sjukehus opphold sånn annen hver uke. Hahaha

Ellers så er det faktisk ikke så mye som skjer her i heimen.. Vi ser på at snøen smelter og at vi går mot en lysere tid som ikke vi er så glad i. Ekke så fan av varme sommer dager for å si det sånn. Men får liksom ikke gjort så mye med det.

Gallefeeeeest

Nok blod på stikk nr2 men måtte ha stikk nr 3 å fordi de ikke kommuniserer Jaaaa bloggen.. Da er man på sjukehuset, litt tidligere enn planlagt. Jo denne galleblæra valgte å ha en heidundrende party før den skulle ut, Så klokka 00.00 så bare blåste magan seg opp som en ballong og smertene begynte i ribben og bak i ryggen. Fytti dama tenkte jeg, detta er unødvendig når vi skal inn å operere kl 08.00.. Men sånn ble det, men jeg satt på do og vrei meg i smerte og spøy så ringte jeg Willy og lurte på hvor han var i løypa, flaks for meg så var det venting på varer så han var forsinka og var på Minnesund.. Jeg får jo panikk pga bikkjene så han snudde, og ringte ambulanse. De ringte meg, og når du er i sånn smerte hælvete så gidder man ikke pisspreik på tlf.. Sånne dumme spørsmål om jeg har vondt. Nei jeg har det helt supert hvorfor tror du vi ringer??? Så måtte jeg jo få på meg klær for jeg var jo ny dusja til dagen etter. Spøy, krumma meg i smerte og prøvde å kle på meg. De kom ganske sjapt. Inn i ambulansen, full av smerter. Skala fra 1-10…. 6… den vakke på topp ennå.. Fikk litt morfin, funka ikke…. og det ble værre og værre, de ringte til sjukehuset men fikk beskjed om at jeg ikke skulle få noe mer før jeg kom ditt.. Og til sjukehuset kom jeg, blodprøver skulle de ta.. Ei prøvde og fikk ikke nok blod og stakk så inni hampen feil, nr 2 kom, stakk på nytt, fikk det han skulle, satte blodtrykk måler på feil. Så den blåste seg opp, men ikke rundt armen. Så kommer en å gir meg mer snabelstoff i åra, og det gikk kaldt i hele kroppen og swingstang i hue. Måtte vente på svar ang blodprøver for å komme opp i 7 etg. I mens kommer det en liten legevalp en gutt og sier han skal sjekke Analen for blod og div, hmm den var ny.. Jaja bare å snu skinka til side og få finger’n inn.. oooohoooy det var da voldsomt så sjapt. Holdt på litt til sååå jaaa… Men mr Anus hadde det topper og kaviar stjerna var full av gele. Jo takk for den, du skakke tørke opp etter deg å da.. Makan til frekkhet🤪

Så fikk de kjørt meg opp i 7 etg.  Du står som nr 4 på lista, så du blir operert morningen.. Skal bare ta litt blod av deg…. Hæææææ nå igjen.. Har jo blitt tømt gud veit hvor mange flasker og rør for blod, men værsågod ta litt til da så jeg kan få sova..

Morran kom.. De vekker meg og sier at jeg skal gå å vaske meg i mens Hu skifter på senga så kommer doktor inn snart… Jeg venter.. og venter….. og venter.. legevissit er fra 09 – 11.. Klokka bikker 12… 13… og det kommer ei og sier at, du blir ikke operert før i morgen du… Hæææ nei fanken heller.. Kødder du med meg.. Her har man liggi på seg liggesår og venta i flere timer for så å får beskjed om at jeg er nr 2 i morra.. Gudbedre meg.. Nabodama bak forrenget Hu skulle ned etter den som er der nå. Og godt er det, dama har fasta siden søndag og de glemte å gi og si til henne i går at hun kunne spise..Det hadde ikke jeg takla. Men så her er jeg.. ligger i senga på sjukehuset, fikk middag som så ut som det var ferdig tygd og spøtta ut igjen og salat med mais… Hvorfor mais.. og sjokoladepudding til dessert..

Jeg skulle ha kaffe.. maaaasse kaffe.. Så nå har jeg drekki 7 kopper kaffe og to glass med vann. Blir sikkert en fin natt med flyging på do.. BUT BUT kaffe er godt. Nå ere kvelden, de slokket lyset ved 23 tiden fordi nabodama bak forrenget sov. Og da bør jeg sove å… Vi får se da.. får jo møkk vondt i ryggen av disse senga..

Uansett lang dag på sjukehuset, godt jeg fikk med strikketøy… Så det har jeg gjort I dag mens jeg venta.. Nå skal jeg prøve å sova . Fortsetter følger i morra.. Forhåpentligvis operert.

Småstressa

Småtress denne uka

Freddan var det selvfølgelig tilbake til sjukehuset og få info ang operasjon.. Men jeg fikk gjørra alle møtene først siden jeg hadde vært der før. Gudskjelov.
Så da blir det ny operasjon til onsdag, pasient nr 3. Og må ligge over en natt, det stresser meg litt..
Da ere å fikse og årne her med alt som er tungt som skal fløttes blir gjort før onsdag, og med bikkjene, og bare være borte i fra bikkjene og ikke ha kontroll på dem er nok stress i hue for meg.
Jaaaa så får jeg ikke løfta på Rosinbolla mi, dakkar Roooosiiin, hvordan skal dette ende. Hu sitter jo på armen når vi lager kaffe og når jeg lager mat, hu er jo min besteste venn.. Ååååå my good.. Hu er vel mer enn 4 kg, litt roltinn vøttø.
But but it`s not only only.. Må pakke ned strikketøy da, så man har noe å gjøre. og lade opp øreproppen så man kan høre på litt livesendinger. Og og og ikke ta med verdisaker..
I dag så snør det som bara det, er koselig som fy. Men ser bløtt ut. Elsker vinter`n, helt fantastisk, og man får så fine bilder ute i disse dager.
Fått tatt ned all julepynt, og det er digg.. Hadde ett håp om å få fløtta om her, men det får jeg ikke gjort alene, pga alle tunge møbler vi har. Men Willy sover bort hele dagen og våkner ikke så lenge før han skal reise på jobb. Og da får jeg ikke gjort en dritt. Kjipt..
Får fløtta på noe da, men ikke tv`n, tv bordet eller klokka. De er så tunge som fy fasan..

I morra, mandag skal gamlemor Amy til dyrlegen.  Sjekke om det er jurkreft hun har fått, mest sannsynlig. 14 år og ønske er ikke stort å måtte putte henne under narkose. Og bror hennes hadde visst også kreft og ble 13 år. Døde i fjor. Dyra skal ikke ha det vondt så med den dårlig magefølelsen jeg har så er nok dette slutten. Dessverre. Men hun har levd godt di siste 5.5 åra vi har hatt hu.
Stelle hu litt og gjøre henne klar for morra dagen.
oppdatering kommer.
Gamlemor Amy snart 14 år.

Nei nå tror jeg faktisk begynner med å fløtte om her. Så får bare han fløtte det andre når han har tid…
Sjalabais… Lovte no strikkebilder her… Det kommer..

God gammeldags vinter

Kaldt som faan!

Heisann ja, fytti dama det har vært litt kjølig rundt øra på oss og andre. Bildet er tempen på fredags kveld, men den har liggi på det og -27 i hælja. kjære vene, ikke no problem med å være ute, digg og høre det knirker i snøen, men det er ett ork og lufte bikkjer som ikke takler kulda i det hele tatt. Så her har det vært hurtig lufting for å si det sånn. Katta har løpt ut for å tømme ryggen og pisse for så å løpe inn igjen. Kanskje vært ute i 20 min når sola har titta fram. Vondt for labba og øra for dem.
De store håndterer det bedre, men de blir kaldt på pota sine, så de har løfta på bena på det værste her, men da ere godt å komme inn hvor det har putra i peisen og tepper i sofa og seng. så de får i seg varmen raskt.

Men fy fasan hvor vakker vinteren er når det er kaldt og masse frost. Jeg husker jo fra jeg var litta at det var slike vintre, kaldt, gikk på skolen i skikkelig snøvær eller kulda beit i ansiktet og masse snø. Herlig.. Leser jo at Nordlendinga mener mange av oss syter skikkelig pga vær og vind, og at det er mot normalt hos dem. Jaaaa men nå skal dem ikke ta alle under en kam, for jeg syntes dette er fantastisk, oooog det er vel mange år sia de her nede har fått kjent på en skikkelig vinter. Jeg har bodd i Hedmark så jeg har merket det godt, og fortsatt hatt stor glede av det. Nå gruer jeg meg bare til været blir mildere, smelter, det blir is og det blir bare grisete ute. Hater den tia for å si det sånn, håper det blir lenge til..
Her har vi brukt hælja med å begynne å ta ned jula, fyre, lufte, og bare kosa oss. Nå ere barnenåler over alt, siden alle barnenåler ramla ta bare man så hardt på treet. Det hadde slutta å drekke vann, så det var så tørt at fy, kula ramla av i hytt og pine, noe katta og Obelix syntes var helt fantastisk. Noe å skyte rundt på gølvet og noe å tygge i stykker. But but it`s not only only treet er i allefall ute av huset.. Phu..
Så har vi planer om å bytte stue, har to små, og det er lunere i det andre. Vi bor i ett gammelt hus og nå som det har vært kaldt, så har det trekt i fra vinduer og gulv. Og det orker ikke jeg å sitte i, som ikke skal bli sjuk igjen før en operasjon. Så da bytter vi om, og det kan bli koselig det. Bare en møkka jobb og fløtte på møblene som veier ekstremt mye. Ja det er tv bord fra oldtime, piano som veier drit mye, godt det har hjul, men tungt uansett. Sofa som veier ett tonn. Men det blir bra til slutt. Detta må gjørres nå før jeg drar inn neste uke og mister en organ.
I dag så måtte jeg ut å ta noen bilder i snøen der folk ikke hadde gått, bare mus, syntes det er så fint, når snøen ligger urørt og du kan se krystallene. Helt fantastisk. Tlf tar så forbanna bra bilder og da ere morro og knipse litt.. Sola var opp så tempen var nede på  – 19 så det var litt bedre enn – 26. Skal slenge opp en samling med noen få bilder. Jeg syntes det ble kjempe fint.

Kan ikke si noe annet att snøen er fantastisk vakker

Ja og siden det er mandag og ikke kommet med no nyttårsforsett, så har jeg bare valgt å kutte brus og snop i ukedagene, og fortsatt ikke spise detta brødet. Satan det har jeg eti i jula, og blir heeelt oppblåst. Og det som er så grusomt det er jo at når man har esi ut som en ballong, og slepper de vrengte baklommene fri og de ikke er akkurat små, så legger dem seg oppå magan.. Deeeeeeeet er lækkert.. Jizez.. Er bare å slutte med all moro.. Hello new life. Her ere vann og rugsknekkebrød og ta armhevninger i trappa… uffameien jaja.. Skal ikke si jeg skal bli no fitnessqueen, for jeg ser jo bare sjuk ut når jeg blir tynn, jaja jeg er en slik jojo slanker.. Går ned masse kilo, går forbi brødhylla i butikken og vipps 10 kg tyngre. Sånn har`e vært i flere år, så jupp da. Mulig prøve meg på ett treningsstudio, Hahahahaha uff det skulle tatt seg ut.. Men får se.. Litt lyst til å begynne å spille squash, det er litt moro. Men tror ikke det er sånt her.. But but.. Måtte ta ett bildet av mitt nye liv da..

Hæææ blir`u ikke inspirert av vannflaska kanskje, motivasjonsflaska 

jaaaaaa moooootiiiivasjoooons flaske, assa sier det bare, jeg drikker faktisk mye mer vann etter at jeg fløtta hit da, så den gir meg motivasjon. Har 2 stk nå.. Så kan motivere meg sjøl til å drikke med begge henda nå.. Hæææ den nutrilett`n der, var bare for moro, den er god, men selges ikke i butikken her i Norge, eller kanskje i no helsekost butikk, så den er ikke så motiverende utenom pulveret da. Bruker det som erstatning for mat. Lurer magesekken i noen få timer.

Ja ja nei nå skal jeg glo litt på den mongoboksen før det evt blir bingetid. Nå ble det en sein blogg, og det kommer en til i morra. Da kommer det bilder av no strikkeprosjekter jeg har hatt..  Julegavene er jo levert så da kan jeg legge dem ut her.
Sjalabais snx

VinterKulda

Sibir kulda

Hallo Bloggen 😛 Ja nå kommer kulda. Spådd -26 her natt til Lørdag. De kaller det kuldesjokk, jeg kaller det god gammaldags norsk vinter.
Er ikke første vinteren det er minus grader så burde ikke komme som ett sjokk på folk.
MEN dyra sliter litt nå.. Vilt kommer seg ikke frem i all denne snøen og tar seg fram til vegene så de kommer seg framover raskere, og da tar jo de samtidig og slikker vegene for salt, så ta det pent i trafikken..
Så har man bikkjene.. Det hjelper lite med bare dekken på hundene når pupper og baller ikke er dekt. Hunder som er korte i bena og eller hunder som elsker å base i høy snø eller går på skara bør dekkes godt. Ballene er sensitive og det er puppene på tispene også. Man får kjøpt ballevarmer/beskytter.
Jeg har en hund som ikke vil ha noe klær på seg uansett, men hu vil heller ikke være med på lange turer, så her ere løpe ut å gjørra det hu skal og inn igjen til teppet sitt.
Godt man har ting å gjørra inne når det er kaldt ute, jula skal ut og påtide og komme seg til normalen igjen. Så er det detta med hva man skal finne på utover året. Blir jo ny operasjonsdag i Januar, godt er det, nå har det ikke vært no gallefest siden sist, og godt er det. Kjenner det murrer men ikke anfall.
Hold dere varme og pass på dyra <3 Her skal det fyres.

01.01. 2024


Første Nyttårsdag

Aaaaa så deilig og tenke på at man ikke er fyllesjuk eller skal rødde opp etter en real fest. Misunner ikke alle andre.
I dag så snør det som fy fasan, men det er ikke ille det da, litt kjipt for Willy som skal kjøre i dag og Sindre som skulle hjem og mulig måke der.
Kvelden og natta gikk med på å eta, drekke..  ja brus.. og snakke skiiit og pakke lek da. Den pakkeleken fikk blodpumpa til å øke på flere av oss.. Jizez.
Jeg er jo den som våkner først her i hus, så her kan man kose og nyte kaffen sin i ro og fred. I dag skal jo Sindre reise hjem etter 1 uke her hjemme hos mor, så jeg tenkte jeg måtte mekke en real frokost. Sindres favoritt, Amerikanske pannekaker, han ble glad når han sto opp og lukta foret på kjøkkenet 🙂

Ble en god del, så Sindre fikk med seg en masse hjem, det var`n ikke lei seg for.
Willy har reist på jobb, hissig som han er i trafikken så er vel ikke detta den beste dagen for han i trafikken, med saktekjørende biler og måkebiler.. Hahahha godt jeg ikke sitter i den bilen med den skrikinga.
Ellers har denne dagen gått til å rødde kjøkken, fundere over året som gikk og kommer, og hvilke nyttårsforsetter jeg skal ha.. Hahaha skal jo holde dem å. Nå fikk jo Willy i denne pakkeleken en motivasjonsflaske, drekke vann. Den fikk jo jeg så nå har jeg 2 stk, og da kan man ikke unngå å bli såååååå motivert til å drekke mere vann. Skal sies etter at jeg fløtta fra Hedmark så har jeg drekki mye vann, det har jeg gleda meg så til å få gjort uten å måtte reise å kjøpe eller hente vann. Love it.
Sitter og vurderer om jula skal pakkes ned eller om det blir til hælja, litt usikker. Koselig med nisser rundt om men litt lei alt som står i veien.
Nei litt slæppis dag i dag, men fått unnagjort litt. Skal eta litt restemat snart. Ja finfolk eter seint.
Til neste gang, GODT NYTT ÅR 🙂

Ribba til Jan Erik, og smurf og borddekking av Anne Brita.
Meg og Willy i normal positur. 

Nyttårsaften

Nyttårsaften 2023

Her startet dagen med en goood svart kaffe og scrolling på face, nyheter og alt som følges med. Her skal det lages mat som skal være med opp på kennel Toffe Loffe.
Vi er 6 stk i kveld som samles på en rolig feiring inn i det nye året, ingen raketter eller alkohol. Med bikkjer, katt og hester så passer det seg ikke inn med raketter eller alkohol, folk som mener noe annet får ha den meninga..
Sååå her blir det spleiselag, AB og JE lager ribbe, riskrem og poteter sikkert saus å, ja pluss pærekake og is.
Lilli fikser pølser og medisterkaker og vi har med kalkun, saus og waldorfsalat.
Så mektig redd for at vi havner i matkoma hele gjengen.. Sitter og gulper og raper etterpå tenker jeg. Hahahaha
Kalkunen ble ferdig stekt her, og skar den opp, så det ble delt på 2, ja Sindre skal være her sammen med bikkjene og katta med en kompis og spille. Og det er helt greit for meg, da ere noen sammen med dyra mine å.
Kom oss opp på kennelen og der ble vi møtt av 2 uskyldige snømenn som drev med pyring for å få lys i lyktene rundt om.
JE hadde kjøkkentjeneste og det lukta så sinsykt godt av ribba, pølser osv. Gledings til maten.
Det var pønta ordentlig ved spisebordet, med hatter, stettglass, og fint bretta servietter.
Hadde planer om å laste opp no bilder men det får jeg ikke gjort ser jeg.. Makan til tullball..
Men vi spiste oss gode å mette denne gangen å, og latteren satt løst.
Så hadde vi pakkelek, ble jo helt svett av den, tok jo helt av. Ja 3 stk var ute etter 1 gave.. Men den ente jeg med, og det skal sies at det kun var kopi papir. Hahahahaha. Bra tanke Willy…
Mens vi venta til kl ble 00.00 så satt vi å snakka masse skitt og ingenting. Og det var kjempe hyggelig..
Alt i alt… Hele dagen og kvelden var kjempe hyggelig med fantastiske folk.